L'alimentació i la salut auditiva

L'alimentació i la salut auditiva

Audiologia Comas
Recerca

L'alimentació també està relacionada amb la salut auditiva

Durant la tercera jornada del XIV Congrés de la Societat de Nutrició Comunitària, experts han destacat estudis recents de recerca on s'ha demostrat que l'inici i la progressió de la pèrdua d'audició estan estretament relacionats amb la disponibilitat de nutrients i el seu metabolisme.

La incidència dels trastorns auditius augmenta de manera alarmant agreujada per l'augment de la longevitat Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), 466 milions de persones de tot el món pateixen pèrdua d'audició discapacitant, un 5% de la població. Aquí, un 11% dels més grans de 15 anys ja pateixen alguna afectació.

L'etiologia de la pèrdua auditiva és multifactorial, hi intervenen tant factors genètics com ambientals (soroll, substàncies ototòxiques i estat nutricional). En els darrers anys, la hiperhomocisteinèmia, un problema metabòlic comú present en multitud de patologies caracteritzat per la concentració elevada de l'aminoàcid sofredat homocisteïna, també podria estar relacionada amb la pèrdua auditiva.

El consum d'àcids grassos omega 3 sembla que podria protegir aquesta pèrdua auditiva.

Durant la jornada, es va posar en valor la necessitat d'informar i de formar el consumidor sobre aspectes nutricionals rellevants a través de l'accés a informació rigorosa, de qualitat i comprensible.

Finalment i en aquest sentit ha destacat la presentació de NUTRIFEN, la base de dades d'aliments i begudes més gran, d'accés obert, que ha elaborat la Fundació FEN, que segons ha manifestat el seu director general José Manuel Ávila, "s'està actualitzant constantment i neix amb l'objectiu de recopilar la informació nutricional dels productes alimentaris que es comercialitzen al nostre mercat”.

 

Font: Europa Press

Òptica Comas Ortopèdia
A l'avantguarda de la qualitat de vida
Des de 1904

Tornar a Notícies

Deixar un comentari

Tingues en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans de publicar-los.